A gyermekkor egyszeri és megismételhetetlen.... Mi tele tesszük élményekkel!
...csőrike, csőrike a világ legjobb bölcsije...

Só szobánk elkészítését profi kivitelezőkre bíztuk. A Best Life Pro KFT. igényes, és szakszerű kivitelezésével 2010-ben készült el a mi fantasztikus „ egészség kuckónk”.

Hogy miért is jó a gyerekeknek a sóterápia?

Mikor vége az allergia szezonnak és a kisgyermekes szülők fellélegezhetnek, hogy a gyerek nem szenved az állandó irritációtól. De ahogy lecseng az allergia, máris itt van az őszi náthás időszak, amit a téli megfázás és újbóli légúti megbetegedések követnek. A közösségbe járó gyerekek egymásnak adják a különféle fertőzéseket így a szerencsés szülők rohannak a nagyszülőkhöz a kevésbé szerencsések rendkívül hosszú időre kiesnek a munkából. Az év szinte minden szakában fennálló légúti fertőzések megelőzésére rendkívül jól alkalmazható a só barlangok klímáját sikerrel utánozó sószoba terápia.
A parajdi kősóra jellemző, hogy a nátrium-kloridon kívül nagyon sok értékes ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, melyek jelenléte okozza a sótömbök szürkés színét.
A só tömbök felületéről a só részecskék könnyen a légtérbe illetve onnan a légutakba jutnak. Ezen típusú só szoba kialakításával az ún. száraz só terápiát valósítjuk meg. A só szobában a gyerekek aktív időtöltés közben (ének, torna) élvezhetik a só terápia pozitív hatásait, s vidáman játszadozhatnak a parajdi sóörleménnyel feltöltött “somokozóban” is. A só részecskék a légtérbe jutva kifejtik fertőtlenítő hatásukat, elpusztítják a vírusokat, baktériumokat, gombákat, valamint a szervezet védekező, öngyógyító funkcióit stimulálják. A sós levegő belégzésével tisztulnak a légutak, így a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok. A só szoba klímája serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása.